Funderar du på att ta ett företagslån?

Ett företagslån, det är exakt så som det låter, ett lån för företag. Oftast tas denna typ av lån för att man vill kunna expandera, eller för att man har behov av att köpa in nya saker till företaget. Det kan vara bra att jämföra olika företagslån. Det för att hitta exakt det som passar dig och ditt företag. 

Det finns idag två varianter av företagslån, varav en är med säkerhet och en är utan säkerhet. Ett lån med säkerhet har allt som oftast en lägre ränta än vad ett lån utan säkerhet har.

Vad krävs för att få ett företagslån?

Olika långivare har så klart olika krav på dig som långivare. Men generellt är det som så att du måste ha ett företag med en giltig bolagsform som är registrerat i Sverige. Det måste finnas ett svenskt bankkonto kopplat till företaget samt att det i vissa fall måste finnas en borgensman. En del vill även att du ska haft ditt företag i minst 6 månaders tid eller att det ska finnas minst ett bokslut.

Hur stort företagslån kan man ta?

Idag finns det företagslån på små summor upp till flera miljoner. Exakt vad du kan få i lån till företaget beror på hos vem du lånar och vad för ekonomisk situation företaget har. Det tas alltid en kreditupplysning i samband med att du gör en ansökan. Det ligger till grund för om du kan få lånet och vad för ränta och löptid det kan bli. 

2 Apr 2022