Behöver ditt företag snabbt öka likviditeten?

Som företagare är det viktigt att man ser till så att ens företag har bra likviditet som det heter. Det är att ha en bra betalningsförmåga. Om man har behov av att snabbt öka upp den för en månad, så finns alternativet med att sälja fakturor. Detta är något som både stora och små företag kan göra. Det som man då behöver göra, det är att bestämma till vem man ska sälja dem. Det finns idag flera så kallade factoringbolag som sysslar med fakturaköp. Det innebär att de kan köpa din faktura, till lite mindre pengar än vad den är på. Dessa pengar får du oftast samma dag eller dagen efter.

Är det helt riskfritt att sälja fakturor?

Att sälja faktura, det är inte helt riskfritt. Det hela beror förstås på om du väljer att sälja faktura med regress eller sälja faktura utan regress. Säljer du fakturor med regress så är det du som står för risken om inte kunden betalar. Sedan finns det så klart andra risker. Så som om du väljer att sälja till ett factoringbolag som tar ut onödigt höga avgifter eller har dolda avgifter.

Öka likviditeten på lång sikt

Att sälja faktura är att öka likviditeten på kort sikt. Det kan vara bra att se över annat om det är så att du har behov av att öka den på lång sikt. Det finns då en hel del olika saker du kan göra för att skapa en bra likviditet året om!

17 Mar 2022